IR

Forum Replies Created

Viewing 15 posts - 181 through 195 (of 353 total)
  • Author
    Posts
  • in reply to: excursieplanning #22046

    IR
    Keymaster

    1e week van november?

    in reply to: Stripjes :-( #22031

    IR
    Keymaster

    Moet ik mijn internet abonnement upgraden naar een hogere snelheid?

    in reply to: Mannenborrel #22023

    IR
    Keymaster

    SNELRECEPT NRC
    Karbonades met Esdoornsiroop

    Voor 4 personen
    4 varkensribkarbonades, elk circa 175 gram
    zeezout en versgemalen zwarte peper
    3 eetlepes esdoornsiroop
    1 eetlepel Dijonmosterd
    1 desertlepel limoensap
    1 dessertlepel Japanse sojasaus (Kikkoman)
    1 sjalotje, gepeld en gesnipperd
    2 eetlepels plantaardige olie (sla or arachide olie)
    partjes limoen voor het serveren

    Let er bij het kopen van esdoornsiroop of ahornsiroop op dat er ‘pure male syrup’ oftewel pure esdoornsiroop op het etiket staat. Dit betekent dat er geen toevoegingen zoals smaakversterkers in zitten. Esdoornsiroop wordt ook op kleur en smaak beoordeeld. De hoogste beoordeling is AA of ‘fancy’. In het algemeen geldt dat hoe beter de kwaliteit van de siroop is, hoe lichter hij van kleur en hoe fijner hij van smaak zal zijn. Koop esdoornsiroop in kleine flessen. Na het openen kunt u die tot een jaar in de koelkast bewaren. Laat de siroop als hij uit de koelkast komt eerst op kamertemperatuur komen.

    Bestrooi de karbonades eerst met een beetje zout en peper. Doe de esdoornsiroop in een kom en schep er de mosterd, het limoensap, de sojasaus en het sjalotje door. Zet weg.

    Verhit de olie in een grote, zware koekenpan op een middelhoog vuur. Leg er de karbonades in en bak ze snel aan beide kanten goudbruin. Bestrij ze dan aan beide kanten met het esdoornsiroopmengsel en giet er de kippenbouillon (IR: klopt, stond niet in de ingrediëntenlijst. Ik gebruikte zelf zo’n 150 ml) bij. Brenk aan de kook. Draai het vuur laag en leg het deksel op de pan. Laat de karbonades circa 5 minuten smoren en draai ze dan om. Leg het deksel weer op de pan en laat de andere kant ook circa 5 minuten smoren tot de karbonades gaar zijn.

    Schik de karbonades op voorverwarmde borden en schep er de saus over. Serveer bijvoorbeeld met gestoomde courgettes met bieslook en gekookte nieuwe aardappelen.

    in reply to: Dinsdag ontbijtjes! #22014

    IR
    Keymaster

    Nee, neem dan een voorbeeld aan McBrown. Die haalt tenminste de krant.

    in reply to: Dit vond ik tijdens het opruimen #21984

    IR
    Keymaster

    En waar hurk jij?

    in reply to: Mannenborrel #21937

    IR
    Keymaster

    Klinkt goed!

    in reply to: Gaaf (oud)bestuur #21900

    IR
    Keymaster

    Kun je meteen navragen hoe je preses schrijft…

    in reply to: Groene flits #21887

    IR
    Keymaster

    Dit vage antwoord in ogenschouw nemende neem ik maar aan dat je voor iets of iemand op de vlucht was.

    in reply to: Flora en fauna beneden onder #21881

    IR
    Keymaster

    Lees ik de stammtisch, krijg ik plotseling een cookie van peijnenburg.

    in reply to: Lustrumexcursie… #21854

    IR
    Keymaster

    En hoeveel blikken Finkbrau zijn dat?

    in reply to: Bier! #21847

    IR
    Keymaster

    in reply to: Wie heeft er al spullen voor 28 april? #21812

    IR
    Keymaster

    Ik heb al wel een doos met High Quality Left Overs.

    Doen we nog een spel?

    (Hamertje Tik? Hammer Würfeln? Spijkerpoepen?

    in reply to: Matthijs Schelpt! #21810

    IR
    Keymaster

    Dat klinkt goed MdR! Gefeliciteerd!

    in reply to: Foto’s: de portret frequentie uitslag #21805

    IR
    Keymaster

    Dat had ik kunnen doen maar die uitkomst gaf teveel verschil met het gewenste resultaat

    in reply to: Foto’s: de portret frequentie uitslag #21792

    IR
    Keymaster

    ertaald naar een concreet geval waar jij je makkelijk in in kunt leven: je bezit 18% van de fotogeniekheid van een gemiddelde excursieganger.

Viewing 15 posts - 181 through 195 (of 353 total)