100 ml crème fraîche
2/3 kop ingeblikte maïs
3 à 4 eetlepels maïsmeel
1 groot, licht opgeklopt ei
3 eetlepels bloem
1/4 theelepel bakpoeder
3 1/2 theelepels boter
1/2 maïsolie
3/4 kop gedroogde hele krekels
zout
nootmuscaat
peper
pruimensaus
Verdeel de krekels (of elk ander eetbaar insect) over een bakplaat. Bak ze in de oven op een lage ovenstand gedurende ongeveer twee uur, tot ze volledig droog en knapperig zijn. De insecten zijn klaar voor consumptie als ze tussen twee vingers gemakkelijk doormidden knappen of verkruimelen. Laat de insecten afkoelen en strooi er wat zout over.
Voeg het licht opgeklopt ei en de crème fraîche aan de maïs toe. Voeg daarna bloem, maïsmeel, bakpoeder, zout, peper en nootmuscaat toe. Goed mengen. Smelt de boter en voeg het mengsel toe onder voortdurend toeren. Haal de krekels door het beslag. Bak ze in kleine porties in heet frituurvet. Meteen opdienen met pruimensaus.